ویرایشگر سابلایم

دانستنی های ابتدایی سابلایم (قسمت دوم)

امیدوارم تا اینجای کار قابلیت های سابلایم براتون جالب بوده باشه. در این مطلب به ادامه قابلیت های درونی این برنامه می پردازیم.

جستجو و باز کردن فایل های پروژه

یک پوشه از فایل های یک پروژه را در سابلایم باز کنید. هم می توانید از منوی فایل استفاده کنید و هم می توانید با کشیدن و رها کردن این کار را انجام دهید. به محض اینکه این کار را انجام دهید قسمت کناری سابلایم باز می شود. که کار این قسمت مدیریت فایل های یک پروژه است. در مطالب بعد در مورد این قسمت بیشتر صحبت خواهیم کرد. حال زمانی که می خواهید یک فایل را باز کنید می توانید از این قسمت استفاده کنید که قطعا قابلیت چشم گیری نیست.

کلید ترکیبی ctrl + P را بزنید جعبه ای باز می شود مشابه جعبه دستورات با این تفاوت که کار این جعبه جستجو در فایل های پروژه باز شده در سابلایم می باشد. این یکی از بهترین قابلیت های سابلایم است. فرض کنید روی یک پروژه بزرگ کار می کنید که تعداد فایل های آن بسیار زیاد است در این صورت دیگر نیازی نیست که به منوی سمت چپ نگاه کنید و مدت زمانی را صرف پیدا کردن فایل مورد نظر کنید. توجه داشته باشید که جستجوی سابلایم با استفاده از منطق فازی صورت می گیرد و این امر موجب می شود تا نگران اسم دقیق فایل نباشید. همینطور می توانید مثلا با نوشتن css. فقط دنبال فایل های css بگردید و یا مثلا با نوشتن نام یک پوشه فقط فایل های مخصوص آن پوشه را در لیست جستجو داشته باشید.

جستجو در فایل های سابلایم

قسمت باز شده در سمت چپ که side bar نام دارد را می توانید به دو روش باز و بسته کنید. می توانید عبارت side bar را در جعبه دستورات نوشته و گزینه ای که کلمه toggle را دارد انتخاب کنید و هم می توانید با فشار دادن کلیدهای ترکیبی ctrl + K و ctrl + B بصورت پشت سر هم این قسمت را باز و بسته کنید.

جستجو در بین توابع و انتخابگرها

سابلایم این امکان را در اختیار برنامه نویس قرار می دهد تا مثلا در یک فایل HTML فقط بر روی ID ها جستجو کنید. و یا در مورد فایل CSS فقط جستجو را در بین انتخابگرها انجام دهید, و برای فایل های اسکریپتی بتوانید در بین نام توابع و متدها جستجو کنید.

کافی است کلید ترکیبی ctrl + R را فشار دهید و عبارت مورد نظر را تایپ کنید.

جستجو در نمادها در سابلایم

حتی می توانید دو قابلیت بالا را ترکیب کنید. فرض کنید نیاز دارید تا به یک انتخابگر و یا تابع در یک فایل به خصوص مراجعه کنید. کافی است ctrl + P زده و اول اسم فایل را بصورت دقیق یا تقریبی تایپ کنید و نام تابع یا انتخابگر مورد نظرتان را بعد از نماد @ بنویسید, سابلایم شما را مستقیم به محل مورد نظر می رساند!

مثلا اگر دنبال کلاس test در فایل style.css باشیم کافی است عبارت زیر را تایپ کنیم:


style.css@test

برای آشنایی بیشتر با چنین امکاناتی به منوی Goto سابلایم مراجعه کنید و سعی کنید حتما کلیدهای میانبر را به مرور به خاطر بسپارید.

تنظیمات اختصاصی و پیشرفته

به شخصه از اینکه همیشه خطوط فایل به خط بعد شکسته شوند متنفر هستم. در سابلایم کافی است در جعبه دستورات word wrap را تایپ کنید تا وضعیت شکسته شدن خطوط را تغییر دهید. حال اگر برنامه نویسی مثل من بخواهد بصورت پیشفرض هیچوقت خطوط در وضعیت شکسته قرار نگیرند و حالت پیشفرض را به همین صورت تنظیم کند چه؟

از منوی Preferences فایل های settings-Default و setting-User را باز کنید. در فایل settings-Default یک سری از تنظیمات پیشفرض سابلایم آورده شده اند که می توانید هر کدام را به دلخواه خود تنظیم کنید. مثلا برای رفع مشکل بالا برای افرادی مثل من کافی است که :

عبارت زیر را


"word_wrap": "auto"

به


word_wrap": false"

تبدیل کنید.

و حتما موارد دیگر را بررسی کنید با موارد جالبی آشنا خواهید شد.

یکی دیگر از گزینه هایی که معمولا تنظیم آن خیلی کاربردی است تعداد و نوع تورفتگی خطوط می باشد. معمولا بهتر است که نوع space و تعداد 2 باشد. ولی استاندارد خاصی برای این موضوع وجود ندارد و بهتر است این تصمیمات در سطح گروه و تیم برنامه نویسی گرفته شود. اما به عنوان مثال کافی است خطوط زیر را بصورت زیر تغییر دهید:


"tab_size": 4,
"translate_tabs_to_spaces": false,


"tab_size": 2,
"translate_tabs_to_spaces": true,

نکته خیلی مهم اینکه این تغییرات را در فایل settings-Default انجام ندهید فقط از آنجا خطوط مورد نیاز را کپی کرده و تبدیل شده آنها را در فایل setting-User قرار دهید. دلیل این کار هم این است که هر بار که سابلایم به نسخه جدید بروز شود فایل settings-Default دوباره نویسی می شود و تنظیمات شما از بین می رود. اما فایل setting-User دست نخورده باقی می ماند و تنظیمات شما حفظ خواهد شد.

همین موضوع در مورد کلیدهای میانبر هم صدق می کند. یعنی اگر نیاز دارید تا کلیدهای میانبر را به دلخواه خود تعیین کنید کافی است از همان منو فایل های key bindings از نوع پیشفرض و کاربر را باز کرده و تنظیمات دلخواه را به همان روش بالا انجام دهید.

در مطالب بعدی بسته های کاربردی را معرفی خواهیم کرد.

14 دیدگاه برای “دانستنی های ابتدایی سابلایم (قسمت دوم)

  1. مجتبی جان، فکر کنم Side Bar توی Windows با این کلیدهای ترکیبی باز نمیشه.
    واسه من که کار نمیکنه.
    چیزی که واسه من کار میکنه ایناست:
    باز کردن : Ctrl + K + B
    بستن: Ctrl + B یا Ctrl + K + B

    که همین ها هم گاهی کار نمیکنه.

    به نظرت با توجه به این که خود Sublime هم جلوی گزینه مورد نظر، همون کلیدهایی که خودت گفتی رو نوشته،
    حالا مشکل از سیستم عامل منه یا Sublime یا هر گزینه دیگه?
    نسخه ای که من نصب کردم Sublime 3 هست و Unregistered.

    مرسی عزیز.

    1. ببین احسان جان اول باید انگشتتو محکم روی کنترل نگه داری :)) و کلید K رو بزنی و کنترل رو ولش نکن. همچنان محکم نگهش دار این بار B رو بزن.

      بار اول که این کار رو بکنی باز میشه بار بعدی بسته میشه. در ضمن حتما باید توی سایدبار یه پوشه قرار بدی در غیر این صورت باز نمیشه اصلا. اگر بازم نشد حتما بگو تا بررسی کنیم.

      1. مرسی مجتبی جان.

        ترفندی که گفتی واسه Ctrl + K + B ، هم واسه باز کردن و هم واسه بستن، برای من کار میکنه.
        اما سایر کلید ها، هنوز نه.

        1. تازه گرفتم چطوریه.

          اولین باره با این شکل از کلید ترکیبی زدن اشنا میشم.
          من هر سه کلید رو باهم میزدم، در حالی که همونطور که گفتی ، طرز خاصی داره.

          ممنون.

          1. جدا؟؟ من هم با ورژن دو تست کردم هم سه. ولی تا سایدبار خالیه باز و بسته نمیشه. خیلی نامردیه مال من خرابه پس :)

  2. سلام توی سابلیم تکست مدلی از کلاس رو با کلید ترکیبی میزنن که راحتتر میکنه کارو به این صورت که . و بعد اسم کلاس رو تایپ میکنن و کلید ترکیبی رو میزنن و با اون کلاس ایجاد میشه
    من shift +tab میدونستم اما عمل نمیکنه ایا اطلاع دارید از کلیدها که کدوما بودن?

  3. مثلا توی یه فیلم آموزشی دیدم که کد html رو که تایپ کردن و کلید tab رو زدن همه نمودار خود به خود تایپ شد من هرکاری میکنم نمیشه مشکل چیه خواهش میکنم کمکم کنید

  4. سلام اقا مجتبی من هرچی پلاگین روی سابلایم اتم و… نصب میکنم چند بار سیستمم ریست کردم ده بار از چندجا نصب کردم نصبم شده ولی هرجا مثلاemmet نصب میکنم سابلایم ! با تب میزنم کار نمیکنه دوتا فاصله میندازه تو اتمم دستورش میزنم همین طوریه کلافم کرده چیکار کنم؟؟؟ همه پلاگین ها هست نصبم هست نمیدونم چرا این جوری کار میکنن هستن ولی فعال نیستن انگار

سوال داری؟ برو به پنل پرسش و پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *